Kinderyoga voor verschillende leeftijden

Kleuteryoga (4-7 jaar)
Samen met een groep op avontuur, de lessen staan in het teken van een thema: een land, indianen, de seizoenen of bijvoorbeeld de zee. Er is van alles mogelijk. Het gaat om plezier maken, lekker bewegen, eenvoudige yogahoudingen, masseren (contact maken met anderen), dansen en fantaseren (visualisaties) in een ontspannen en veilige sfeer zonder competitie. Zo worden de kinderen uitgedaagd om op een speelse manier kennis te maken met yoga, zich vrij te voelen en bewust te worden van zichzelf.

Kinderyoga (8-12 jaar)
Kinderyoga maakt je sterker en is daarmee een goede ondersteuning in de fysieke en emotionele groei. Tijdens een yogales leren kinderen op een sportieve wijze balans te voelen tussen beweging en rust, spanning en ontspanning. Plezier staat voorop, er is geen competitie en de kinderen leren naar elkaar te luisteren en elkaar te helpen met oefeningen. Uiteraard worden yogahoudingen geleerd, wordt er gewerkt aan kracht en souplesse en de ontwikkeling van creativiteit.Er wordt een positieve impuls gegeven aan het zelfvertrouwen.

Tieneryoga (13-17 jaar)
Tieneryoga geeft energie, ontlading en ontspanning in drukke tijden van het hectische tienerleven. Het verbetert de concentratie en het zelfvertrouwen waardoor bijvoorbeeld het leren gemakkelijker gaat. Weet jij waar je grenzen liggen? Met yoga dagen we je uit om die grenzen te verkennen. Je leert jezelf beter kennen: wat voel je, wat wil je, waar leg jij je grens? Bovendien maakt yoga je lichaam soepeler en sterker. Yoga kan veel profijt opleveren op de middelbare school, daarna bij een vervolgstudie en zelfs later tijdens het werk. Het is prettig om de les te volgen in makkelijke (sport)kleding en op blote voeten en ervaring met yoga is niet nodig.